Zvuk je temelj cijele Kreacije, i upravo zato se iscjeljivanje zvukom smatra najstarijim i vrlo moćnim načinom iscjeljivanja, jer na zvuk ne reagira samo fizičko tijelo, već i emotivna, mentalna i duhovna razina našeg postojanja.

  

Sve što smo ikada doživjeli zapisano je u svakoj našoj stanici; sve traume, neg.misli i emocije koje nismo otpustili, pohranili smo negdje u tijelu.

Svaki organ ima svoju prirodnu frekvenciju na kojoj vibrira, međutim zbog tih nerazriješenih emocija stanice vibriraju na nižim frekvencijama od njihovih prirodnih. 

 

Rezonantni instrumenti (kao gongovi i tibetanske zdjele) proizvode kompleksni zvuk koji odgovara svim frekvencijama u tijelu.

Stanice svih organa 'uzimaju' one frekvencije koje su potrebne da se tijelo vrati u harmoniju, pri čemu se otpušta sve ono što ih je sprečavalo da vibriraju na njihovoj prirodnoj frekvenciji.

 

Zvuk gongova i tibetanskih zdjela regulira disanje, rad endokrinih žlijezda, menstrualni cikus, cirkulaciju, krvni tlak, imunitet. Potiče protok prane kroz čakre i meridijane (nadije), jača imunitet, detoksificira, obnavlja sve stanice u tijelu, smanjuje bolove. Također, povezuje lijevu i desnu moždanu polutku, čime se povećava kreativnost, intuicija i životna radost.

 

U zvučnoj masaži tibetanske zdjele se polažu na tijelo osobe koja leži, udaraju se palicom i pomiču preko meridijana i akupresurnih točki. 

Za vrijeme tretmana se pod utjecajem zvuka mijenjaju moždani valovi iz beta, u alfa i theta valove, koji su karakteristični za opušteno, meditativno stanje.

 

U prvim masažama dolazi do otpuštanja stresa i čišćenja tijela od toksina zbog aktivacije limfe.

U svakoj daljnjoj masaži dolazi do otpuštanja na suptilnijim razinama (emocionalnoj, mentalnoj).