TEMATSKI CIKLUS (rujan-prosinac)

 

OD STRESA DO VITALNOSTI

prakse za otpornost, prisutnost, emotivnu stabilnost, receptivnost, protočnost i opuštanje.

 

 

Šalica ti se prelijeva?  

Sebe možemo usporediti sa šalicom, a životna iskustva s vodom koja teče u šalicu. Ako je šalica premala za svu vodu koja se u nju ulijeva, u nekom trenutku šalica će se preliti.

To unutarnje stanje prelijevanja zovemo stres.

To prelijevanje se manifestira na razne načine; kroz napetost, iritabilnost, osjećaj preplavljenosti, tjeskobu, strah, uznemirenost, umrtvljenost...

 

Kroz 12 tematskih susreta (1x tjedno online ili uživo) nećemo raditi na otpuštanju simptoma stresa, nego ćemo učiti kako povećati svoju šalicu, tako da možemo držati što god nam Život donese.

Svoju šalicu povećavamo prvenstveno kroz povezivanje s tijelom i slušanje tijela (utjelovljenost), jer zahtjevi života postaju previše onda kad živimo samo 'u glavi'.

Bivanje u tijelu, u sadašnjem trenutku, i prihvaćanje svih iskustava bez otpora, ne samo da nas opušta, nego nam omogućava da osvijestimo unutarnje procese koji dovode do iskustva stresa.

Osim prakticiranja utjelovljenosti, također, kroz razne prakse ćemo regulirati živčani sustav, spoznat ćemo kako interpretiramo svoja iskustva, učit ćemo kako otpustiti kontrolu, jačat ćemo osjećaj sigurnosti, pripadanja i povjerenja u život, vidjet ćemo kakav stres nam uzrokuje strah od promjene, kako gubimo energiju…i još puno zanimljivih stvari.

 

Kako izgleda sat?

Na početku sata 10-tak minuta uvijek nešto ispričam vezano za temu.

Nakon kratke vođene kontemplacije idemo u fizički dio prakse (kundalini kriya, prakse utjelovljenja, disanja) kako bi pokrenuli energije u tijelu i pripremili se za vođenu meditaciju, koja slijedi nakon vježbanja.

Sat završava vođenim opuštanjem.

U ovom ciklusu radit ćemo kriye za živčani i endokrini sustav, te kriye za zdjelicu, bubrege i mentalnu ravnotežu.

 

Ovo je za tebe ako:

-se želiš vratiti sebi i osvijestiti svoje unutarnje uzroke stresa

-zbog iscrpljenosti tražiš nešto da te 'nahrani' iznutra

-osjećaš potrebu da budeš stabilna u svim životnim situacijama

-želiš razviti kvalitete receptivnosti, nježnosti i protočnosti tako da živiš s manje otpora i kontrole, a

  s više povjerenja

-želiš usporiti i naučiti slušati svoje tijelo

-se želiš duboko opustiti

-želiš povećati svoju vitalnost