Vježbanje yoge se razlikuje od većine drugih oblika vježbanja, jer je svrha svih yoga vježbi povećati količinu prane (životne energije) u tijelu. Zato je važno da se vježbe ne izvode mehanički, nego svjesno, s usmjeravanjem pažnje na duboko disanje i na osjećanje tijela.

 

Postoji puno stilova yoge, a nama je baza sata kundalini yoga, koja je namjenjena prvenstveno onima koji žele istraživati i transformirati svoju podsvijest.

Na kundalini yogi radimo vježbe prilagođene ženskom tijelu, koje istovremeno energiziraju i opuštaju, uravnotežuju hormonalni i živčani sustav i regeneriraju tijelo.

Također, kundalini yogom se stimuliraju različiti dijelovi mozga, presjecaju se stare i stvaraju se nove veze neurona, čime se omogućuje osvještavanje i transformacija podsvjesnih obrazaca, emocionalnih konflikata, ovisnosti i strahova.

 

Svaki sat je drugačiji ovisno o temi koju obrađujemo, a glavni dio svakog sata je kriya.

Kriyu čini točno određeni slijed asana (fiz.vježbe), uz koje se primjenjuju različiti načini disanja (pranayame), mudre (položaji ruku), mantre (sveti zvukovi) i bandhe (kontrakcije određenih dijelova tijela). Pri ovakvom načinu vježbanja vrlo brzo se aktivira cijelo tijelo, jača se živčani sustav, stimulira se rad svih organa i endokrinih žlijezda.

Intenzivnim čišćenjem nadija (meridijana) i aktiviranjem svih čakri pojačava se protok prane (životne energije) u tijelu, što dovodi do promjena na svim razinama (fizičkoj,mentalnoj, emotivnoj).

 

Na yogi za žene uz kundalini yogu radimo i prakse iz tantre i posebno dajemo naglasak na područje zdjelice; na osjećanje, uzemljivanje, opuštanje, pročišćavanje i aktivaciju energije u zdjelici.

 

Zdjelica je centar ženske energije, pa je za žene neizmjerno važno da budu svjesno prisutne u zdjelici.

Većina žena ima zbog stresa napeto dno zdjelice što ne samo da smanjuje protok krvi u vitalne organe, nego nas i odsjeca od osjećanja. Tek kad zdjelicu energetski pročistimo i probudimo njezinu energiju, onda možemo stvarno integrirati u život sve plodove našeg 'rada na sebi'.

 

Kad žena prakticira yogu koja podržava njezinu žensku energiju, ona se otvara za unutarnju mudrost i kreativnost, i povezuje se s urođenom sposobnošću za iscjeljenje i transformaciju:)