NIKICA VLAHO

 

Rođena sam 1973.god. u Zagrebu.

Moj put unutarnjeg rasta je počeo još 1997.god. kad sam prvi put došla na sat yoge. Imala sam osjećaj da sam napokon pronašla sebe pa je yoga od tada postala i ostala moja velika strast i način života:).

Deset godina sam radila u školi kao profesorica likovne umjetnosti, a onda sam 2011.god. otvorila svoj yoga studio.

 

Edukaciju za učitelja tradicionalne ashtanga i hatha yoge (TT-200 Yoga Alliance) završila sam 2010.god. u Himalaya Yoga Valley School u Indiji.

Od 2011.god. prakticiram kundalini yogu koja je u meni potaknula duboke transformacije, zbog čega sam u međunarodnoj školi Amritnam u Francuskoj od 2013.-2017.god. pohađala (i završila) tečaj za učitelja kundalini yoge (Level 1 i 2, KRI certified).

 

Yoga i zvuk se savršeno nadopunjuju, još u počecima moje yoga prakse zaljubila sam se u iscjeljujuće zvukove gongova i tibetanskih zdjela, tako da sam kod gong majstora Dona Conreauxa učila svirati gongove, dok sam kod slovenske zvukoterapeutkinje Mojce Malek završila izobrazbu zvučne masaže s tibetanskim zdjelama (2011.god.)

 

Volim otkrivati sebe, pa sam se u zadnjih 6 godina također posvetila proučavanju i prakticiranju tantre i ženskih praksi utjelovljenja (engl.embodiment)

2022.god. kod Michaele Boehm sam završila učiteljski tečaj njezine Non-linear movement metode utjelovljenog pokreta (Embodiment Teacher Training).

 

Šamanske prakse sam učila kod Luke Klančnika u Sloveniji (Shamanic Heart Healing 4.stupanj, 2018-2019.god.),a kod Alberta Villolda i Marcele Lobos sam prošla 10 Munay-Ki inicijacija (Munay-Ki Practitioner training, 2022.)

 

Ne-dualna učenja kontinuirano upijam od Mirande MacPherson, Thomasa Huebla, Sally Kempton, Peme Salem i Gangaji.

 

Moje najdublje promjene su se dogodile kad sam se upoznala sa ženskim praksama utjelovljenja i zato neizmjerno uživam prenositi svoje znanje i iskustvo upravo ženama koje žele živjeti svjesnije.

U svoj proces unutarnjeg rasta, kao i u svaki sat yoge dajem cijelo svoje biće, i uvijek nastojim stvoriti sigurnu i opuštenu atmosferu koja omogućava polaznicama da se povežu sa sobom i otpuste ono što im više ne služi.

 

Živim u Samoboru sa suprugom i 17.-godišnjim sinom, slobodno vrijeme volim provoditi u prirodi, uz knjigu, ili u izradi prirodne kozmetike.