Kundalini yoga je namjenjena prvenstveno onima koji žele istraživati i transformirati svoju podsvijest, jer na postepen način oslobađa kundalini energiju (izvornu Pranu s kojom smo rođeni, energiju svjesnosti, naš kreativni potencijal).

 

 

Kundalini yogom se stimuliraju različiti dijelovi mozga, presjecaju se stare i stvaraju se nove veze neurona, čime se omogućuje osvještavanje i transformacija podsvjesnih obrazaca, emocionalnih konflikata, ovisnosti i strahova.

Zato je svaki sat tematski, tj.svaki sat radimo na nekom aspektu naše podsvijesti i propitujemo načine kako tumačimo stvarnost.

 

Glavni dio svakog sata kundalini yoge je kriya.

Kriyu čini točno određeni slijed asana (fiz.vježbe), uz koje se primjenjuju vatreno disanje, mudre, mantre i bandhe. Pri ovakvom načinu vježbanja vrlo brzo se aktivira cijelo tijelo, jača se živčani sustav, stimulira se rad svih organa i endokrinih žlijezda.

Intenzivnim čišćenjem nadija (meridijana) i aktiviranjem svih čakri pojačava se protok prane (životne energije) u tijelu, što dovodi do promjena na svim razinama (fizičkoj,mentalnoj, emotivnoj).

 

 

                                                  'One does not become enlightened by imagining figures of 

                                                   light, but by making the darkness conscious.'

                                                                                                                  Carl Jung